Peste două săptămâni (sâmbătă, 27.08), dorim să facem o vizită celor două centre: de la Ciolpani, respectiv Tâncăbești.
Vom pleca la ora 9 de la biserică și ne vom întoarce undeva între orele 12 și 13:30, în funcție de câți vom merge și câte centre vom vizita.
Câteva detalii despre cele două centre:
  • Ciolpani, 55 de bătrâni cu dizabilități (mulți dintre ei cu dizabilități mentale) – mergem o dată pe lună și le oferim flori, suc, fructe ușor de mâncat, câteva alimente. Stăm de vorbă, îi ascultăm, îi încurajăm. Notăm cele ce își mai doresc și ne străduim să le aducem în vizitele următoare, după puterile noastre.
  • Tâncăbești, 38 de adulți cu dizabilități mentale – dansăm, cântăm, desenăm, facem mișcare. Îi îmbrățișăm și le mai ducem și lor din cele ce își mai doresc. Luna trecută am reușit să le oferim și un mic spectacol de teatru, pe lângă vizita obișnuită.
Dacă vom fi mai mulți, vom încerca să ajungem și la:
  • Periș – centrul de plasament pentru copii proveniți din familii cu venituri modeste sau copii abandonați – 77 de suflete (copii între 5 și 18 ani)
  • Periș – centrul Piticot, unde sunt găzduiți 10-12 copii cu dizabilități mentale (pe unii dintre ei îi știm de la Tâncăbești și i-am mai vizitat în timpul școlii, atunci când sunt detașați la Școala Specială 8 din Dămăroaia). Mihăiță, Mirela, Andrei, Ionuț și ceilalți vă vor îmbrățișa și vă veți despărți cu greu de ei.
  • Periș – căminul de bătrâni – am reușit să ajungem la dânșii luna trecută cu Alina și Alice, promițând că vom reveni.
Nu e nevoie să aduceți voi ceva anume! Doar să fiți alături de cei din centre și de noi.
Noi cu planul, Dumnezeu cu harul, noi și voi, cu toții împreună, cu lucrarea!

Spor la rugăciune și la munca cea de zi cu zi!

Vă rog să mă anunțați până vineri dacă doriți să participați.

Florin Voicu – tel. 0722672405

P.S. Dacă doriți să mergeți în alte zile, vă rog să mă anunțați și vă pun în legătură cu cei de acolo.