Despre Glodeanu – http://copiiidinglodeanu.blogspot.ro/

Satul Cârligu Mare din comuna Glodeanu Siliștea este o proiecție a satului românesc contemporan, mai ales din sudul țării, în care oamenii trăiesc în mare măsură din agricultură și își acoperă cu greu nevoile cotidiene. Gândindu-se la copiii acestora, părintele Marian a deschis aici un Centru Social în curtea bisericii unde copiii primesc o masă caldă în fiecare zi și au de asemenea posibilitatea de a participa la diferite activități educative ținute de diverse asociații.

Printre acestea se numără și comunitatea noastră care este prezentă în viața copiilor din Glodeanu pe de o parte prin donațiile de haine, alimente, cărți etc., pe de altă parte prin activitățile pe care unii dintre noi le-am desfășurat împreună cu cei mici. În general, ne-am concentrat asupra activităților plastice (desen, pictură, colaj, modelaj), de limbă (prin diverse jocuri și mici lucrări scrise, cea mai recentă fiind scrisoarea către îngerul păzitor), muzicale și chiar de cunoaștere a mediului înconjurător.

Miezul acestor activități este incercarea de a-i apropia pe copii de biserică. Din acest motiv considerăm că cel mai important aspect al acțiunilor de la Glodeanu sunt discuțiile pe teme duhovnicești (ex. copilăria Sf. Nectarie, sărbătoarea Sf. Arhangheli) sub umbrela cărora se desfășoară toate activitățile. Astfel, prezența noastră acolo trebuie să fie consecventă, nu doar de Paști și de Crăciun, și reală prin implicarea afectivă față de ei ca ființe umane unice, lucru care contează mai mult decât o jucărie în dar.

 

Mulțumim tuturor celor care s-au implicat până acum și sperăm ca Domnul să ne ajute să stăm în continuare alături de frații noștri din Glodeanu.

Marius și Aura P.

Urmărește când sunt vizitele la Glodeanu pe Calendarul evenimentelor !