Prelegeri

110 of 17 items

Visul României Mari

by

„Omul care îl adoră pe Dumnezeu, după aceea își iubește și părinții săi, și casa sa, și rudele sale, și serviciul său, și satul său, și județul său, și satul său, și patria sa. Unul care nu-L iubește nici pe Dumnezeu, nici familia sa, care nu iubește nimic, firește că nu își va iubi nici patria sa, deoarece patria este o familie mare.” (Sfântul Paisie Aghioritul)

Copiii în lumea poluării invizibile

by

Prelegerea aceasta a fost susținută pe data de 26 februarie 2017 de dl. Adrian Vornicu, un neobosit cercetător al mijloacelor de asigurare pentru un trai sănătos, prieten cu unii dintre marii cercetători ai lumii în domeniile medicinei, biotehnologiei, biofizicii sau medicinei cuantice. Subiecte atinse: – posibilitățile ce ne stau la dispoziție pentru conturarea unui mediu […]

Omul nou între metanoia și noua ordine

by

Duminică, 7 iunie, după Sf. Liturghie, biserica noastră a găzduit conferința Omul nou între Metanoia și Noua Ordine, susținută de dl. dr. biofizician Virgiliu Gheorghe. Oamenii se socotesc raţionali. Însă pe nedrept, căci nu sunt raţionali. Unii au învăţat cuvintele şi cărţile vechilor înţelepţi. Dar raţionali sunt numai aceia care au sufletul raţional, pot să […]

Teologie și istorie

by

În Duminica a 3-a a Postului Mare, dl. istoric Petre Guran a susținut o cuvântare despre relația dintre teologie și istorie, subliniind în special contextul prigoanelor iconoclaste din sec. VIII – IX și cele împotriva isihasmului din vremea Sf. Grigorie Palama.

Viața duhovnicească în temnițele comuniste

by

Conferința „Viața duhovnicească în temnițele comuniste” din 7 martie 2015 l-a avut ca invitat pe părintele Nicolae Bordașiu de la Biserica „Sfântul Silvestru” din București, care a pătimit timp de 9 ani în închisorile comuniste pentru credința în Hristos și pentru demnitatea neamului nostru.

Impresii de călătorie la Muntele Athos

by

Duminică, 7 decembrie 2014, părintele Victor ne-a vorbit, în cadrul catehezei lunare, despre cele două pelerinaje întreprinse anul acesta la Muntele Athos. În prezentare sunt incluse peste 200 de imagini din locurile străbătute.