Psalmi
Pune, Doamne, strajă gurii mele şi uşă de îngrădire împrejurul buzelor mele. Doamne, buzele mele vei deschide şi gura mea va vesti lauda Ta.

aşa grăieşte Domnul:

Din Epistola întâi către Tesaloniceni a Sf. Ap. Pavel (1:6-10)

Fraților, voi v-ați făcut următori ai noștri și ai Domnului, primind cuvântul cu bucuria Duhului Sfânt, deși ați avut multe necazuri. Așa încât v-ați făcut pildă tuturor celor ce cred din Macedonia și din Ahaia, căci, de la voi, cuvântul Domnului a răsunat nu numai în Macedonia și în Ahaia, ci credința voastră în Dumnezeu s-a răspândit în tot locul, astfel că nu e nevoie să mai spunem noi ceva, de vreme ce ei înșiși istorisesc despre noi cum am fost primiți la voi și cum v-ați întors la Dumnezeu, de la idoli, ca să slujiți Dumnezeului Celui viu și adevărat. Și să așteptați pe Fiul Său din ceruri, pe Care L-a înviat din morți, pe Iisus, Cel ce ne izbăvește de mânia cea viitoare.

Din Evanghelia după Luca (11:1-10)

În vremea aceea, fiind Iisus într-un loc și rugându-se, când a încetat, unul dintre ucenicii Lui I-a zis: Doamne, învață-ne să ne rugăm, cum a învățat și Ioan pe ucenicii lui. Și le-a zis: Când vă rugați, ziceți: Tatăl nostru, Care ești în ceruri, sfințească-se numele Tău. Vie împărăția Ta. Facă-se voia Ta precum în cer așa și pe pământ. Pâinea noastră cea spre ființă dă-ne-o nouă în fiecare zi. Și ne iartă nouă păcatele noastre, căci și noi înșine iertăm tuturor celor ce ne greșesc nouă. Și nu ne duce pe noi în ispită, ci ne izbăvește de cel-viclean. Și a zis către ei: Cine dintre voi, având un prieten, de se va duce la el în miez de noapte și-i va zice: Prietene, împrumută-mi trei pâini, că a venit din cale un prieten la mine și n-am ce să-i pun înainte, iar acela, răspunzând dinăuntru, să-i zică: Nu mă pune la osteneală. Acum ușa e încuiată și copiii mei sunt în pat cu mine. Nu pot să mă scol să-ți dau. Zic vouă: Chiar dacă, sculându-se, nu i-ar da pentru că-i este prieten, dar, pentru îndrăzneala lui, sculându-se, îi va da cât îi trebuie. Și Eu zic vouă: Cereți și vi se va da; căutați și veți afla; bateți și vi se va deschide. Că oricine cere ia; și cel care caută găsește; și celui care bate i se va deschide.

Istorioare, pilde și asemănări religioase, pr. Iosif Trifa

Mulți cred cã a te ruga înseamnã a spune seara și dimineața în galop câte un Tatãl nostru și a arunca câteva cruci la repezealã. Dar a te ruga înseamnã a trãi o viațã de neîncetatã rugãciune, vorbire cu Dumnezeu. O ostașã îmi spunea cã se roagã și lucrând.

Când se trezește din somn zice: Doamne Dumnezeule, trezește-mã și din somnul cel sufletesc, așa cum m-am trezit din somnul acesta trupesc.
Când se spalã: Isuse Mântuitorule, spalã-mã și mã curãțã cu preasfânt Sângele Tãu, așa cum mã spãl eu cu apa aceasta curatã.
Când se îmbracã: și mã îmbracã cu haina cea nouã a dreptãții ca sã pot intra și eu la nuntã; nu cumva sã rãmân afarã ca cel ce n-avea hainã de nuntã.
Când face focul: și mã aprinde cu focul Duhului Sfânt precum aprind și eu focul acesta, ca sã ardã în mine neîncetat focul dragostei creștine.
Când mãturã casa: și curãțã, Mântuitorule, sufletul meu, de toate necurãțiile, așa cum curãț eu casa aceasta.

Frumoasã rugãciune! Un creștin adevãrat se roagã și lucrând. Se roagã neîncetat, în tot locul, oriunde și în toatã vremea.
Așa te rogi și tu?