Cugetări pentru fiecare zi din an, arhim. Trifon

Ca preot, port o povară uriașă: aceea de a aduce Sfânta Jertfă înaintea Tronului lui Dumnezeu în numele tuturor ortodocșilor care au lăsat pomelnice la mănăstirea noastră, în numele tuturor fiilor mei duhovnicești și chiar și al întregii lumi. Îi pomenesc, de asemenea, pe iubiții mei părinți, Albert și Dolores, care s-au convertit la Ortodoxie după ce au trecut de 70 de ani și care au trăit mulți ani în religia ortodoxă înainte a de a pleca la Domnul.

Îl pomenesc și pe Russell, cel mai bun prieten al meu din facultate, care a trecut de la luterani la ortodocși, ca și mine. Russell, care a fost fiul duhovnicesc al unui alt prieten de-al meu, părintele protopop Nicholas Letten, a murit la vârsta de 56 de ani.

Aduc Sfânta Jertfă pentru cei care participă la toate Sfintele Liturghii duminicale și la cele din zilele de praznic aici, la biserica mănăstirii noastre. Ca și toți ceilalți preoți, aduc Sfânta Jertfă pentru țara noastră, autoritățile civile și armata țării. Aduc Sfânta Jertfă pentru Preafericitul nostru Patriarh Chiril, pentru Înaltpreasfințitul Mitropolit Ilarion, pentru Înaltpreasfințitul Arhiepiscop Chiril din San Francisco și pentru Preasfințitul Episcop Teodosie din Seattle.

Aduc Sfânta Jertfă pentru toți cei pentru care nu se roagă nimeni și pentru cei morți care au fost uitați. Aduc Sfânta Jertfă pentru toți clericii din zona orașului Seattle, pentru frații mei preoți din dieceza noastră – și pentru mine însumi. Întregul cosmos este îmbrățișat în această ofrandă cerească. Ea este însăși sursa vieții.